O meni

Peter Irman

Fotografiranje portretov je moja strast. Igra senc in svetlobe je vsakokrat neponovljiva, edinstvena … tako kot osebe, ki sem jih ujel v svoj objektiv skozi 15-letno prakso. Veselje, sreča, vzhičenost, presenečenje in mnoga druga čustva so s strokovnim znanjem, z vrhunsko fotografsko opremo, občutkom in ljubeznijo do fotografije, ujeta v enem samem večnem trenutku.

Od ljubiteljske fotografije v najstniških letih me je notranja želja po opazovanju in beleženju trenutkov gnala naprej vse do točke, ko sem postal profesionalni fotograf. Na poti so mi ob strani stali mnogi ljudje. Med njimi je tudi priznani slovenski fotograf Dean Dubokovič, pri katerem sem v vlogi asistenta 12 let uril svoje znanje. Prav on mi je dal tudi krila, da sem naredil največji korak in svojo pot nadaljeval kot samostojni fotograf.

Posebno ljubezen gojim do poročne fotografije. Moje delo zaznamuje reportažno-umetniški slog s poudarkom na portretnih fotografijah mladoporočencev in fotografijah drobnih detajlov poroke. Vesel sem, da so me že več kot 200 krat izbrali za svojega poročnega fotografa, saj je prisotnost na poroki, ki velja za enega najpomembnejših življenjskih dogodkov vsakega para, prav poseben privilegij. Med mnogimi pari bi tu izpostavil eno najbolj odmevnih porok v slovenskem medijskem prostoru, poroko prve dame estrade, Helene Blagne Zaman.

Redno sodelujem z revijami, kot so Moja poroka, Obrazi, Eva, Smrklja, Gloss, Gloss Express, Trend, Zlati Kapital, Nama Magazin, Moj sonček in druge. Poleg portretnih fotografij in naslovnic, ki krasijo tudi marsikatero od omenjenih revij, delam tudi na studijski in modni fotografiji, ter produktni fotografiji.

V svoj objektiv sem ujel številne obraze iz sveta gospodarstva, politike in zabave, ter svetovne zvezdnike, kot so: Al Gore, Jose Carreras, Ben Affleck, Paris Hilton, Dita Von Teese, Placido Domingo, Teri Hatcher in mnoge druge.

Sem tudi član prestižnega mednarodnega kluba Nikonovih profesionalnih fotografov NPS. Pri svojem delu uporabljam najnovejšo profesionalno opremo in, bodite brez skrbi, na poročni dan s seboj vedno vzamem dva fotoaparata.
Vse posnete fotografije vedno skrbno izberem in strokovno obdelam.
V dogovoru s parom že pred poroko posnamemo poskusne fotografije, se bolje spoznamo in se znebimo morebitne treme.
Saj veste, poročni dan mora biti brezhiben in nepozaben!

Peter Irman